SSL Sertifikası Nedir?

S

SSL Sertifikası nedir ?

SSL ; Secure Sockets Layer (güvenli giriş katmanı) kısaltılmış halidir. İnternet sitesi veya sunucu arasında veri transferi gerçekleştirilirken, verilerin kripto edilip şifrelenmesi ile bağlantının güvenli olmasını sağlar.

 

Gelen verinin kodlanmasını ve şifresini çözmesi işlemi sırasında güvenlilik ve gizliliği sağlar.
Veriyi gönderen ve veriyi alanın doğru yerler olduğunu garanti eder.
İletilen dökümanların tarih ve zamanını doğrular.

 

Kimler SSL Sertifikası Kullanmak Zorundadır ?

E ticaret siteleri , bankalar üzerinden pos işlemleri yaparken tüm bankalar standartlara uygun olarak üretilmiş SSL sertifikasının sitenizde bulunuyor olması şartını aramaktadırlar. Bu nedenle E ticaret siteniz varsa hem kullanıcıların güvenliği, size güvenini sağlamak hem de bankaların şartlarını yerine getirmek için SSL sertifikası sahibi olmanız gerekmektedir.

 

SSL Sertifikası Çeşitleri

SSL Sertifikalarında en popüler 4 adet çeşit bulunmaktadır.

DV (Domain Validation) Sertifika

Domain doğrulaması yapılır. E mail veya Cname bilgileri ile domainin doğruluğu kontrol edilerek verilir. En çok bu tercih edilir. Bankalar tarafından tanınır ve bilinirler.

EV (Extended Validation) Sertifika

Yeşil çubuklu SSL olarak da adlandırılır. Aşağıdaki şekilde gösterilir. Şirketler tüm evrakları ile tam doğrulama işlemi yapılır.

Wildcard (tek FQDN için birden fazla alt alan adı) Sertifika

Örnek olarak yourdomain.com için almış olduğunuz SSL sertifikasını başka subdomainlerde de kullanmak isterseniz tercih edilir. Örnekler şu şekilde.

  • www.yourdomain.com
  • secure.yourdomain.com
  • webmail.yourdomain.com
  • owa.yourdomain.com
  • anything.yourdomain.com

 

HANGİ SSL Sertifikası ?

Siteniz için SSL sertifikası alırken özellikle 256 bit ve üzeri bilinen RapidSSL, Comodo, GeoTrust gibi markaları almanızı tavsiye ederiz.

SEO’ da SSL’in Yeri Nedir ?

Google tarafından yapılmış olan açıklamada ve seo uzmanlarının sürekli olarak öngörülerinden yer alan  SSL sertifikası hakkında bahsetmeden konuyu kapatmak istemedik.

Google SSL sertifikasına sahip websitelerin güvenli bağlantılar elde etmesinden dolayı arama sonuçlarında daha yukarda çıkacağını belirten sızıntı açıklamalar ile kullanıcılara bu yönde ışık yakmıştır.

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; Mahmut Yum

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: